Back to the top

Xiula

HISTÒRIA

Xiula no és només un grup de música, és una experiència única d’animació musical amb molt d’humor i sobretot, amb un bon treball en valors. Ara després de l’èxit aconseguit pel seu primer disc “Donem­li una volta al món” i, en especial, pel seu gran hit,“Verdura i peix”, una divertida defensa de la dieta saludable, llança el seu nou projecte: un disc i un llibre que arriben plegats.

5472m (Viena Edicions) és un disc il∙lustrat o un llibre musical que mostra el viatge de viure. Al llarg del trajecte es produeixen tota mena de situacions i cadascuna d’elles s’explica amb una cançó i la seva corresponent il∙lustració de la M ariona Tolosa. Aquest segon treball és doncs, una mena de dietari d’aquest viatge: s’expliquen situacions quotidianes (S om­hi tots a menjar) , anècdotes però també, problemes comuns que en un moment o altre ens afecten a tots ( Polls, E l dentista) i que voldríem canviar (L ’escola que volem). E n aquests casos, els infants es queixen cantant però alhora obren la mirada i aconsegueixen una major comprensió de la problemàtica.

Melodies modernes per a canalla

Tot i que Xiula té com a punt de partida l’animació infantil tradicional, la formació destaca per haver començat a barrejar estils i sons nous en la música infantil, especialment en

aquest segon treball. A 5472m trobem música electrònica, dubstep, rumba, rock, ska… uns sons amb els que hi combina perfectament el punt reivindicatiu de les seves cançons amb uns missatges que arriben de forma més directa als infants.

3 espectacles = 3 formats

En l’actualitat, Xiula ofereix tres tipus d’espectacles: “D onem­li una volta al món” és un espectacle en el que el públic esdevé còmplice i participa activament en un directe ple de dinàmiques per fer ballar, amb molt sentit de l’humor, ric musicalment parlant, i el més important, oferint un bon treball de valors. Amb “L a festa del temps” , la formació presenta un nou espectacle teatral que segueix el fil conductor del llibre­disc, 5472m, i en tercer lloc, ofereix un espectacle de p etit format per a les escoles com a complement als recursos pedagògics dels centres.

Qui som Xiula

Actualment formen la banda en Jan Garrido ­músic, educador social ­, en Rikki Arjuna ­també músic i educador social­ , l’Adrià Heredia ­músic de professió implicat en un munt de bandes­ i en Marc Soto ­músic i membre del grup La Sra. Tomasa­.

Enllaços a les seves xarxes

Contractació: Ariadna Biosca | abiosca@nosonores.com

DISCOGRAFIA

VIDEOS

Play Video

© No sonores