Back to the top

Esther Condal

HISTÒRIA

Hi ha moments que vols atrapar, que s’escapen, com ocells en ple vol, lleugers i profundament pesants, lúcids, impossibles de mirar fixament. “Bird” és el nou disc d’Esther Condal un ocell en forma de noves cançons que descriuen aquests moments. Amb “Home”, el seu disc de debut, ens obria les portes de casa seva per endinsar-nos en les arrels d’un passat ofegat per l’emoció, ara a “Bird” Esther Condal canta a la vida, als esdeveniments lleugers, fulgurants i subtils i els transforma en cançó plenes d’emoció.

“Bird” és aquesta vida oculta, desapercebuda i que sorgeix del fons de les vísceres, que et mira a la cara i t’increpa. Una vida que de forma subtil decideix per tu, pels teus pensaments, les teves emocions i les teves accions. Què pensar, què fer, què sentir.

Moments de lucidesa de l’inconscient que marxen, s’escapen i no atrapes, com ocells a ple vol, impossibles de mirar fixament. Instants lleugers i profundament pesants, on tot passa i alhora no passa res.

Esther Condal, neix a Caldes de Montbui. L’any 2001 a estudiar cant al Taller de Músics amb Ana Finger. D’allí passà l’any 2002 a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) on estudià l’especialitat de cant-jazz. Fa classes de veu i d’interpretació amb Carme Canela i Ana Finger. Estudia amb Joan Monné, Dani Pérez, Eladio Reinon, Agustí Fernández I Francesc Capella, entre d’altres. Precisament a l’ESMUC conegué els músics que l’acompanyen actualment i que l’acompanyaren en el seu primer projecte de composició: “Wonderland” (ep inèdit 2007). Posteriorment a aquest projecte continuà el seu treball d’investigació vocal a través del grup d’improvisació vocal lliure Mondo Aereo (beca Agita 2011). Actualment presenta el seu primer treball discogràfic, “Home”, produït per en David Soler. Gravat d’octubre a desembre de 2011 a: La Casa Murada (Banyeres del Penedès), Infusiones Musicales (El Masnou) i Blind Records (Barcelona).

Esther Condal: Veu
Txema Riera: Piano, Rhodes
Joan Motera: Contrabaix
Ramon Prats: Bateria
Dani Comas: Guitarra
David Soler: Guitarres, Pedal Steel Guitar
……………………………………………………………………….
Marc Clos: Vibràfon, Marimba, Glöckenspiel
Diana Palau: veus
Rubén Fernández: veus

image

Enllaços a les seves xarxes

Contractació: Ariadna Biosca | abiosca@nosonores.com

La premsa diu:

“És ‘Home’ un disc delicat i agradable, que transmet proximitat i quotidianitat i es fa escoltar atentament, amb aquella tranquil·litat que acostumàvem a aplicar en els temps del vinil…”
David Llombardia (Evmocio)

“Amb l’acompanyament de músics talentosos i experimentats, arma un material propi i bonic, per assaborir sense cap tipus de pressa, creant petites peces d’orfebreria”
Roco Allstar (La Voz Telúrica)

“Loneliness és una cançó profunda d’infinites i impecables capes sonores que neixen en el jazz per morir en sons propers a l’indie més fosc i malenconiós”
(Indierock)

“Esther Condal ve a reivindicar una realitat musical espanyola que està a un nivell increïble”
(B-Side Magazine)

“Un dels millors discos que s’han fet en aquest país en els darrers temps”
Jordi Beltrán (El Món a RAC1)

DISCOGRAFIA

  • Bird

  • Home

VIDEOS

Play Video

© No sonores